Boligmenu

Skab dig en hyggelig terrasse

Udenfor stuen kan du ofte finde en terrasse. En flot terrasse laves af en kombination af Herregårdssten og granitskærver. Det er også muligt at benytte en lag række andre typer af belægningssten en herregårdsstenen til anlæg af terrassen.

Ved at kombinere den hårde og plane overflade fra herregårdsstenene med de rå og ujævne skærver, opnår man et rustikt look på terrassen.

Der findes flere måder hvorpå man kan lave kombinationen af herregårdssten og granitskærver, men nogle af mulighederne kan være:

  1. Brug granitskærverne som et drænende lag inde langs husmuren, og anlæg terrassen efterfølgende.
  2. Lad terrassen af herregårdssten gå helt ind til huset og lav små bede eller andre felter med granitskærver. Det er ret simpelt at lave plads til mindre træer eller andre planter i et bed midt i terrassen som benytter granitskærverne som bunddække.

Fra terrassen skal man kunne se over på flagstangen så man kan nyde når Dannebrog er hejst op i flagstangens top på fødselsdage, flagdage eller lignende dage hvor der er noget som skal fejres.

På en god terrasse står der gerne et havebord med tilhørende havestole. Der skal gerne være en parasol eller på anden måde mulighed for skygge når solen skinner for skarpt ned på terrassen, og så skal der stå en Weber Q3000 gasgrill, eller en anden havegrill. Det er næsten et must at der er en grill på terrassen, så man kan nyde godt grillmad i løbet af sommeren.