Boligmenu

Terrasse - Fliser eller træ?

Skal du have en ny terrasse og er du i tvivl om du skal vælge en træterrasse eller en fliseterrasse? Måske kan dette hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Terrasse af fliser

En fliseterrasse kræver masser af hårdt arbejde når den skal anlægges. Der skal graves meget jord af, køres lige så meget sand og grus på. For hvert lag skal der afrettes og komprimeres og til sidst skal de tunge betonfliser lægges.

Efterfølgende kan vedligeholdelsen af terrassen klares med en stiv kost. Det ukrudt som vil komme i fugerne holdes væk ved jævnligt at feje fliserne ligesom mos og alger opgiver at få fat hvis der fejes med en stiv kost.

Hvis der er kommet flisepest, mos eller alger på fliserne kan dette fjernes med algerens som du enten selv kan klare eller som du kan få professionel hjælp til ved at bestille en algebehandling.

Der skal rigtigt mange alger til før en fliseterrasse bliver glat.

Terrasse af træ

En træterrasse kan hurtigere bygges og med mindre hårdt arbejde end fliseterrassen. Til gengæld er der mere vedligeholdelse af en træterrasse, da træværket skal have olie eller maling for ikke at tørre ud og gå til.

Levetiden for en træterrasse er kortere end en fliseterrasse og prisen for terrassen er ikke meget mindre.

Træterrassen kan ligesom terrassen af fliser blive ramt af alger, hvilket gør overfladen meget glat. Heldigvis kan en algebehandling med algerens også fjerne algerne fra træværk og derfor også fra en træterrasse.